Perşembe, Haziran 11










REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ


Reklam; İnsanları gönüllü olarak beli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek,dikkatlerini bir ürüne hizmete,fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak,onunla ilgili bilgi vermek,ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan;iletişim araçlarından yer yada süre satın almak yoluyla sergilenen veya başka şekillerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan duyurudur.

Günümüzde; Şirketler,Kurumlar ve hatta, hatta Ülkeler, çok büyük bütçeler ayırarak kendi reklamlarını yapıyorlar.Türkiye Milli Olimpiyat Komitemiz,olimpiyatların,ülkemizde yapılabilmesi için,milyonlarca dolar harcayarak ülkemizin tanıtımını yapıyorlar.Biliyoruz ki olimpiyatlar ülkemizde yapılsa milli ekonomimize milyonlarca dolar getirisi olacak.

Sözü fazla uzatmayayım. Reklamla ilgili yazılacak birçok şey bulabiliriz. Bütün dünya da olduğu gibi ülkemizde de reklam veya tanıtım için en kolay ve geçerli yol, futbol dünyasından geçiyor. A dan Z ye herkesin ortak zevki ve tutkusu olan futbol sayesinde birçok şirket kurum ve kuruluş reklamlarını yaparak ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlar.

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi, Yenice elinde bulunana imkanları kullanarak, ekonominin en çok sıkıntı yaşadığı tarihlerde(Haziran ve Eylül)bir kamp tesisi yaparak bu sıkıntılarını aşabilir. Türkiye de sezon öncesi kamp yapabilecek en ideal yerlerden biri olma özelliğine sahip olan Yenice şehri. Bu fırsatı değerlendirmelidi .Hem doğa güzelliği,hem de temiz havasıyla,spor kulüplerinin gözdesi haline gelebilir Yenice.Özellikle profesyonel kulüplerin sezon öncesi kamp yapabilmek için milyonlar harcayıp yurt dışına gidiyorlar.15_20 gün yurt dışında kalıyorlar.Türkiye de kamp yapabilecek sınırlı yerler var.bunlarda o dönemlerde inanılmaz bir yoğunluk yaşıyorlar.Özellikle profesyonel futbol takımları,30_40 kişilik kafileleriyle,kamp yapmak için gittikleri yerlerde hatırı sayılır harcamalar yapıyorlar.5 _6 tane takımın bir arada olduğunu düşünürsek,25o_300 kişinin yapıcağı harcamaları tahmin etmekte zor olmayacaktır.Yenice de yapılacak böyle bir tesisin,hem Yenice esnafına rahat bir nefes aldıracağı gibi,bir çok kişiye de ekmek kapısı olacağını bilmek gerekir.Standartlara uygun bir kamp tesisinde,en az 30_40 kişi iş imkanı bulabilir.Bu insanların evli ve çocuklu olduğunu da hesaba katarsak 150 kişilik bir ekmek kapısı çıkar ortaya.Yüzlerce kişinin evlerini geçindirmek için Yenice den Çan’a, Biga’ ya gittiğini düşünürsek, o insanlara da bir iş imkanı sağlamış oluruz.Yıllar sonra insanlar,yapılan Arnavut kaldırımlarından,parklardan bahsetmeyecek.Onlarca kişi ye iş ve aş imkanı veren,böyle bir tesisi şehrine kazandıran (KİŞİ)lerden bahsedecektir. DEVAM EDECEK….
SAYGILARIMLA

AHMET HACIHAMZA OĞLU



Hiç yorum yok: